Zeytin Ağacı, 28 Temmuz 2022 tarihinde ilk sezonunu yayımlamıştır. Dram ve romantik türdeki Netflix dizisinin yönetmenliğini Burcu Alptekin, senaristliğiniyse Nuran Evren Şit yapmaktadır. Zeytin Ağacı dizisinin başrollerini Ada rolüyle Tuba Büyüküstün, Leyla rolüyle Seda Bakan, Sevgi rolüyle Boncuk Yılmaz, Toprak rolüyle Murat Boz, Zaman rolüyle Fırat Tanış, Fiko rolüyle Rıza Kocaoğlu, Muko rolüyle Füsun Demirel, Selim rolüyle Serkan Altunorak ve Erdem rolüyle Umut Kurt paylaşmaktadır.

İşte Zeytin Ağacı Dizi Sözleri
- “Yıllar önce yakılmış bir ateşin bugüne kadar yandığına inanmak zor, değil mi? Peki ya vaktinden önce sönmüşse o ateş? Geriye sadece koyu bir duman kalmışsa? Mümkün müdür o küllerden yeniden doğmak?”
- “Ben de işte aynı senin gibi bir adamı sevdim baba. Göçebe, nerede kökleneceğini bilemeyen…”
- “Hayat kısa, narlar çürüyor.”
- “Gurur her zaman ön planda değil.”
- “Asıl mesele bu mu yoksa onun bugüne ne taşıdığı mı? Senin avucunda ne var, Ada? Geçmişini öfke yüklü bir küfe gibi sırtında mı taşıyacaksın, yoksa küfenin içinden sana gerekli olanları alıp kendine yeni bir yol mu açacaksın?”
- “Ben yapamazdım, yapmadım. Ben öyle biri değilim. Sen benden daha cesursun.”
- “Biz o gün yıllar önce yaşanmış bir kaybın yasını tuttuk beraber. O doğmamış bebeğin güneşle, toprakla, hava ve suyla buluşmasını dileyerek onun için bir ağaç diktik.”
- “Büyüklerimizden biri haksızlığa uğradığında, bazen kendimizi onun olduğu duruma düşürürüz. “Bak, ben de senin gibiyim. Tıpkı senin gibi mahkumum. Senin gibi evladımdan ayrıyım. Senin gibi kurbanım. Tıpkı senin gibi kayıplarım var.” diyerek onu onurlandırmak isteriz. Tabi ki farkına bile varmayız öyle davrandığımızın. Oysa bu döngüden çıkmamız mümkündür. Çünkü bu onların yaşam planıydı, bizim değil.”
- “Dünyaya gelmek bir seçim mi? Ve dünyaya gelirken ailemizi seçmiş olabilir miyiz? Genlerimiz, atalarımız sorunlarımızın hem kaynağı hem de çözümü olabilir mi?”
- “Biz seninle sığınak gibiydik, birbirimiz için. Yağmur yağsa beraber ıslanırdık. Ya da ıslanmaz, birlikte eğlenirdik. Biz iyiydik…”
- “Belki bu hastalığın sana hatırlatmak istediği bir şey vardır.”
- “Affetmek demeyelim de ona kabul etmek ya da bitirmek diyelim mesela. Çünkü affetmek dediğin zaman, kendimizi birilerinden daha üstün bir seviyede tutuyormuşuz gibi oluyor. Biz kimseden üstün değiliz, değil mi?”
- “Biz seninle sığınak gibiydik, birbirimiz için. Yağmur yağsa beraber ıslanırdık. Ya da ıslanmaz, birlikte eğlenirdik. Biz iyiydik…”
zeytin ağacı sözleri
“Kabul edilmeyen geçmiş kendini başka nesillerde, başka suretlerde tekrar eder. Aslında bu sanıldığının aksine olumsuz değil, yaşamı sürdürebilmemiz için son derece gerekli bir mekanizmadır. Çünkü bizden önce karanlığın içinden geçenler bize oradan çıkmanın yolunu da gösterirler. Geçmişi kabul etmek bugünkü tercihlerimizi de değiştirir. Peki tercihlerimiz değişirse geleceğimiz de değişir mi?”
“Belki de kansere teşekkür etmem gerekiyor.”
“Güçlü bir kadın görünce sudan çıkmış balığa dönüyoruz işte. Yani, sanki ona yetmezmişsin gibi bir his var ya, onu diyorum. O korkular, kafandaki kuruntular falan… ‘Güçsüz hissedemezsin, eksik hissedemezsin, hemen façanı düzeltmen lazım…’ Kime, ne ispat ediyorsak? Belki de Sevgi sadece sevilmek istiyordur, Fiko.”

“Bunca yıl sizin için taşıdığım yükleri geri bırakıyorum. Bu bana ağır geldi. Siz benim büyüğümsünüz. Bunu bensiz de halledebilirsiniz.”
“En güçlü bağlar, doğmamızı sağlayan insanlarla aramızdaki bağlardır. Kaç yıl geçerse geçsin, kaç ihanet yaşanırsa yaşansın, ailede ne kadar mutsuzluk olursa olsun önemli değil. Kendi irademiz pahasına bile olsa onlarla bağımız devam eder. Geçmişle bağımızda kilitlenip kalmış her şey bugünkü hayatımızda bir şekilde görünür olur. Belki de şans ya da şanssızlık dediğimiz her şey geçmişte atılmış ya da atılmamış adımların sonucudur.”
“Geçmişimiz, bir hatırlasak da hatırlamasak da bir yerlerde kayıtlı olabilir mi? Nasıl ki bir kara kutu ne kadar darbe alırsa alsın içindeki bilgiler kaybolmaz, geçmişimiz de öyledir. Tatlar, kokular, anlar bir gün tekrar hatırlanmak üzere en doğru zamanı bekler.”